The Lighthouse

De LightHouse is het eerste renovatie project van Arthurs and McMerlin. De eigenaresse had hem gevonden op de kringloop, maar kwam erachter dat hij het niet deed en incompleet was. Onder de lamp is een houten plaat geschroefd. Enerzijds voor de veiligheid zodat men niet meer bij de draden kan komen, anderzijds om voor het snoer niet in de metalen voet te boren. Hij staat op pootjes zodat het eveneens vernieuwde snoer met stekker er mooi onderdoor kan, zonder rare bochten te hoeven maken. Tot slot is hij aan de binnenkant geaard.

In de webshop

Uitgebreide beschrijving

De LightHouse is het eerste renovatie project van Arthurs and McMerlin. De eigenaresse had hem gevonden op de kringloop, maar kwam erachter dat hij het niet deed en incompleet was. Er zat een lelijke nieuwe fitting in geknutseld, de onderkant was open en het glas zat niet meer vast aan de metalen voet. Een zeer mooie uitdaging dus!
Wat is er aan gedaan? Alleen het glas en de metalen voet zijn behouden. Er is een bakelieten fitting geplaatst die op de originele aansluiting met extra grote schroefdraad past. De lamp is vervangen voor een Led filament lamp. Tussen het glas en de voet is een met bijenwas ingewreven houten ring gemonteerd, die met drie messing bolkop schroeven aan de sokkel vast zit. Het glas wordt in de ring op zijn plek gehouden door drie messing bouten, die aan de binnenkant tegen een rubberen ring drukken om het glas niet te beschadigen. Onder de lamp is een houten plaat geschroefd. Enerzijds voor de veiligheid zodat men niet meer bij de draden kan komen, anderzijds om voor het snoer niet in de metalen voet te boren. Hij staat op pootjes zodat het eveneens vernieuwde snoer met stekker er mooi onderdoor kan, zonder rare bochten te hoeven maken. Tot slot is hij aan de binnenkant geaard.